+32 (0)476 83 22 29

Passie voor coaching en persoonlijke groei.

Consultea is het coachingbureau van Els Aelbrecht, Professional Certified Coach met een sterk geloof in menselijk talent en een aanstekelijke passie voor persoonlijke groei.


Coaching voor meer talent, meer groei en meer geluk

Coaching is mijn vak en mijn passie. Mensen begeleiden in hun ontwikkeling zodat ze sterker staan, sterkere keuzes maken en gelukkiger zijn: dat geeft mij tonnen energie. Wellicht omdat ik er zelf lang over gedaan heb om dicht bij mezelf te komen. Wat wil ik zelf? Wie ben ik? En hoe wil ik in de wereld staan? Die ervaring wil ik nu met je delen om jou (of je team) vooruit te helpen.


Ik coach particulieren én bedrijven

Met mijn coachingprogramma’s bied ik andere professionals de kans om sneller hun talenten en hun persoonlijke missie te ontdekken, met blijvend resultaat. Ook bedrijven help ik om het talent en het engagement van hun teams te laten groeien. Dat doe ik samen met mijn twee Mikondo-collega’s: alle drie geloven we rotsvast in betekenisvolle dialogen op individueel, team- en organisatieniveau waardoor moeiteloos samenwerken mogelijk wordt.


Professional Certified Coach (ICF)

Ik behaalde het PCC-certificaat van de International Coaching Federation (ICF). Ik mag me dus Professional Certified Coach noemen. Niet dat ik zo’n belang hecht aan titels, maar voor jou is zo’n label wel de garantie dat je met mij voor een professionele, degelijk opgeleide coach kiest. In 2023 behaalde ik ook het certificaat Accredited iEQ9 Enneagram Coach. Dit framework verdiept aanzienlijk de coachingsessies en brengt ons sneller tot de essentie.


I’m a believer: ik geloof in de energie van mensen

Ik geloof dat elke mens het in zich heeft om tot oplossingen te komen voor de uitdagingen die op zijn of haar pad komen. Anderen laten ervaren dat er meer in hen zit dan ze vermoeden: dat is voor mij waar coaching om draait. Want iedereen heeft talent. Ik ben er alleen om dat talent vleugels te helpen geven en je in contact te brengen met je ware ‘ik’ en potentieel.


If you want to go fast, go alone.
If you want to go far, go together.

Afrikaans spreekwoord


Jaren ervaring op de teller in hr en business development

Na mijn studies Romaanse talen ben ik de uitzendwereld ingerold. Eerst bij Randstad, daarna bij Manpower. Consulent, kantoorverantwoordelijke, regiodirecteur, drijvende kracht achter nieuwe gespecialiseerde divisies: elke stap die ik er met succes zet, wakkert mijn interesse voor mensen en coaching nog meer aan. Als ik in 2006 de kans krijg om als HR Director het hr-beleid van Manpower België vorm te geven, twijfel ik geen seconde. Mijn aanpak loont: het personeelsverloop neemt af en de tevredenheidsscores bij de 700 medewerkers gaat er flink op vooruit.


40 en wat nu? Tijd voor mijn échte missie: coaching

Rond mijn 40e begint het ook bij mij te knagen. Wat wil ik eigenlijk écht in mijn leven? Wat is mijn missie? Ik richt Consultea op, om me eerst te focussen op lange opdrachten als hr-interimmanager en -consultant. Maar al snel ontdek ik wat mij écht het meeste energie geeft: die momenten waarop ik mensen ervan kan overtuigen te gaan voor wat ze graag doen en voluit te geloven in hun eigen kunnen. Ik beslis om mijn buikgevoel te volgen, specialiseer me grondig in coaching en heb eindelijk het gevoel dat ik mijn missie heb gevonden. Mijn grootste voldoening? Mijn klanten zijn gelukkig, dus ik ook.


Honger naar kennis, inspiratie en vernieuwing

Sinds mijn coachingopleidingen (Root & Grow bij The Coaching Square, Stress & Burnout coaching bij Annita Rogier; kracht- en zijnsgericht coachen, systemische intelligentie, masterclass Teamcoaching, Groepsdynamica, Enneagramopleidingen in binnen- en buitenland…) is coaching mijn tweede natuur geworden. Maar ‘practice what you preach’: als je persoonlijke groei predikt, moet je zelf ook werk maken van levenslang leren en daarom laat ik me zelf ook regelmatig coachen. Om mensen te inspireren, ben ik zelf constant op zoek naar inspiratie:  je vindt me regelmatig in een of andere gespecialiseerde workshop, een intervisiesessie met collega-coaches, of met mijn neus in boeken. Of in de natuur met mijn hond Thor.


Wanneer puzzelstukjes op hun plaats vallen

Verbondenheid, onafhankelijkheid en betekenisvolheid: het zijn mijn drie absolute kernwaarden. Wat op mijn pad komt toets ik eraan af: zo werd ik voogd van een jonge Afghaan die 7 jaar geleden moederziel alleen toekwam in België, zo ontstond ook mijn engagement in Coaching for Heroes. Zo kwam ik voor loopbaancoaching ook, na 6 jaren elders, bij Astrid Alders uit: Leven in je werk, da’s leven vanuit je talenten en passies, en helemaal in lijn met wie je bent. Talentenonderzoek gecombineerd met systemisch kijken, luisteren en voelen: daar word ik blij van.


Hoe ik mezelf zou omschrijven als talent coach?

Keuze genoeg om in één woord te vatten wie ik ben en hoe ik werk als coach: een sterkte-architect, groeimotor, kansengever, meetrekker, positivo, kennisspons. Maar ik ben evengoed een boekenwurm, fervent citytripper, trots op mijn 3 mannen thuis, enthousiast, verliefd op onze Duitse herder Thor, hobbykok, … En jij, hoe zou jij jezelf in één woord omschrijven?

Twitter Linkedin

Jobcoaching voor professionals

  • Ontdek je kerntalenten
  • Maak sterkere keuzes
  • Volg je passie
  • Werk en leef met meer plezier
Ontdek je talenten

Coaching voor bedrijven

  • Individu: Zelfleiderschap
  • Team: Teambegeleiding en teamcaching
  • Organisatie: Organisatiecoaching
Kies voor talent